Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dızmana Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Dızmana Böreği
Pratik Dızmana Böreği Tarifi


Dızmana Böreği

Malzemeler


3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr.
Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş

Yemek Tarifi


Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim.
Un serpelim.

Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım.
Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim.
Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr.
kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.

Patatesleri ilave edelim.
Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım.
Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım.
Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.

Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim.
Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim.
Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.

Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.
Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
Ilındıktan sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri