Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dızmana Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Dızmana Böreği
Pratik Dızmana Böreği Tarifi


Dızmana Böreği

Malzemeler


3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr.
Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş

Yemek Tarifi


Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim.
Un serpelim.

Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım.
Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim.
Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr.
kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.

Patatesleri ilave edelim.
Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım.
Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım.
Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.

Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim.
Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim.
Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.

Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.
Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
Ilındıktan sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri