Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dızmana Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Dızmana Böreği
Pratik Dızmana Böreği Tarifi


Dızmana Böreği

Malzemeler


3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr.
Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş

Yemek Tarifi


Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim.
Un serpelim.

Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım.
Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim.
Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr.
kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.

Patatesleri ilave edelim.
Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım.
Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım.
Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.

Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim.
Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim.
Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.

Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.
Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
Ilındıktan sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri