Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dızmana Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Dızmana Böreği
Pratik Dızmana Böreği Tarifi


Dızmana Böreği

Malzemeler


3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr.
Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş

Yemek Tarifi


Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim.
Un serpelim.

Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım.
Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim.
Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr.
kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.

Patatesleri ilave edelim.
Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım.
Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım.
Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.

Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim.
Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim.
Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.

Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.
Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
Ilındıktan sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri