Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Ürünlü Krep Bohçaları Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Deniz Ürünlü Krep Bohçaları
Pratik Deniz Ürünlü Krep Bohçaları Tarifi


Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (3 Kişilik)

Malzemeler


3 adet krep
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
6 diş sarımsak
5 adet mantar
1 adet haşlanmış kalamar
10 adet haşlanmış karides
6 adet iç midye
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, Karabiber
Sos için:
1 çay bardağı şarap
Yarım soğan
1 su bardağı krema
Safran, tuz
Krebi Sarmak için:
Pırasa sapları

Yemek Tarifi


Zeytinyağını tavaya alın.
Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın.
Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin.
Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin.
Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin.
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.
Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun.
Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın.
Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın.
Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin.
Şarabı yarısı kalana dek kaynatın.
Sonra kremayı ilave edin.
Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin.

Servis tabağına krep bohçalarını alın.
Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri