Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Delioğlan Sarığı Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Delioğlan Sarığı
Pratik Delioğlan Sarığı Tarifi


Delioğlan Sarığı

Malzemeler


4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaba eleyin.
Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın.
10 dakika yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun.

16 adet beze koparın.
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın.
Tereyağını eritin.
Fırça ile hamura sürün.
4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun.
Her grubu tepsi büyüklüğünde açın.
Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun.
Rulo biçiminde sarın.

Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın.
Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın.
Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir.
Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz.
Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryenler için pizza tarifi

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri