Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Delioğlan Sarığı Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Delioğlan Sarığı
Pratik Delioğlan Sarığı Tarifi


Delioğlan Sarığı

Malzemeler


4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaba eleyin.
Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın.
10 dakika yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun.

16 adet beze koparın.
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın.
Tereyağını eritin.
Fırça ile hamura sürün.
4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun.
Her grubu tepsi büyüklüğünde açın.
Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun.
Rulo biçiminde sarın.

Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın.
Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın.
Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir.
Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz.
Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri