Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çin Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çin Böreği
Pratik Çin Böreği Tarifi


Çin Böreği (4 Kişilik) (Çin Mutfağı)

Malzemeler


1 adet yufka
6 çorba kaşığı çok ince doğranmış lahana
1 adet soğan
1 adet havuç
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya filizi
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın.
Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.

Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın.
Kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartı Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri