Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiğ Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çiğ Börek
Pratik Çiğ Börek Tarifi


Çiğ Börek

Malzemeler


4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su

Yemek Tarifi


Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.

Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.

Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri