Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çay Lokması (20-24 Parça)
Pratik Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi


Çay Lokması (20-24 Parça)

Malzemeler


1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın.
Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.
Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın.
Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.

Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin.
Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.

Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri