Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çay Lokması (20-24 Parça)
Pratik Çay Lokması (20-24 Parça) Tarifi


Çay Lokması (20-24 Parça)

Malzemeler


1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın.
Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.
Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın.
Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.

Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin.
Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.

Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri