Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çark Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Çark Böreği
Pratik Çark Böreği Tarifi


Çark Böreği

Malzemeler


4 Adet Haşlanmış Patates
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
4 Dilim Hindi Salamı
1 Demet Maydanoz
5 Adet Milföy Hamuru
2 Adet Yumurtanın Sarısı
Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım.
Tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
Sıvı yağı tavaya alalım.
Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim.
Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim.
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
Karışımı iyice harmanlayalım.

Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yanyana dizelim.
Kenarlarını yapıştıralım.
Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım.
Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım.
Karşılıklı iki kenarını kapatalım.
Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım.
Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim.

Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım.
Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim.
Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri