Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Büzgülü Börecik Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Büzgülü Börecik
Pratik Büzgülü Börecik Tarifi


Büzgülü Börecik

Malzemeler


Hamur İçin
Alabildiğince Un
1/2 Fincan Süt veya Su
1 Fincan Yoğurt
1/2 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İçine
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım.
Unun ortasını havuz gibi açalım.
İçine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim.
Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru 15 dakika dinlendirelim.

Bu arada böreğin içini hazırlayalım.
Soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim.
Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
Soğanları ateşten alalım.
İçine patatesleri ve kıymayı çiğ olarak katalım.
Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım.
Bekletelim.

Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım, beze yapalım.
Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde düzgün yuvarlak şekillerde açalım.
Her yuvarlak parçanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harçtan koyalım.
Hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın üzerinde büzdürerek üstten toplayalım.
Ve iyice büzdürüp yapıştıralım.

Fırın tepsisini iyice yağlayalım.
Börekleri fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından çıkarıp ılındığında servis yapalım

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri