Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Büzgülü Börecik Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Büzgülü Börecik
Pratik Büzgülü Börecik Tarifi


Büzgülü Börecik

Malzemeler


Hamur İçin
Alabildiğince Un
1/2 Fincan Süt veya Su
1 Fincan Yoğurt
1/2 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İçine
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım.
Unun ortasını havuz gibi açalım.
İçine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim.
Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru 15 dakika dinlendirelim.

Bu arada böreğin içini hazırlayalım.
Soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim.
Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
Soğanları ateşten alalım.
İçine patatesleri ve kıymayı çiğ olarak katalım.
Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım.
Bekletelim.

Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım, beze yapalım.
Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde düzgün yuvarlak şekillerde açalım.
Her yuvarlak parçanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harçtan koyalım.
Hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın üzerinde büzdürerek üstten toplayalım.
Ve iyice büzdürüp yapıştıralım.

Fırın tepsisini iyice yağlayalım.
Börekleri fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından çıkarıp ılındığında servis yapalım

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri