Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Poğaça Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Poğaça
Pratik Bulgurlu Poğaça Tarifi


Bulgurlu Poğaça

Malzemeler


1 su bardağı yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1,5 su bardağı yağ (yarısı sıvı yarısı margarin)
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
Íçi için :
300 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

Yemek Tarifi


İçin hazırlanışı : Kıymayı soğanla kavurun.
İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.
2-3 kere ateşte beraber karıştırın.
Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Hamurun hazırlanışı: Derince bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin.
Tuz, yumurta akı, yağ koyup iyice karıştırın.
Alabildiği kadar unla yumuşakça bir hamur yapın.
Üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın.
Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.

Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz açın.
Hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın.
Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.

Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri