Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Poğaça Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Poğaça
Pratik Bulgurlu Poğaça Tarifi


Bulgurlu Poğaça

Malzemeler


1 su bardağı yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1,5 su bardağı yağ (yarısı sıvı yarısı margarin)
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
Íçi için :
300 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

Yemek Tarifi


İçin hazırlanışı : Kıymayı soğanla kavurun.
İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.
2-3 kere ateşte beraber karıştırın.
Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Hamurun hazırlanışı: Derince bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin.
Tuz, yumurta akı, yağ koyup iyice karıştırın.
Alabildiği kadar unla yumuşakça bir hamur yapın.
Üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın.
Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.

Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz açın.
Hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın.
Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.

Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri