Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Boşnak Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Boşnak Böreği
Pratik Boşnak Böreği Tarifi


Boşnak Böreği

Malzemeler


1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

Yemek Tarifi


Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım.
Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim.
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım.
(Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.
)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim.
Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim.
Yufkayı rulo şeklinde saralım.

Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri