Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Boşnak Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Boşnak Böreği
Pratik Boşnak Böreği Tarifi


Boşnak Böreği

Malzemeler


1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

Yemek Tarifi


Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım.
Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim.
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım.
(Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.
)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim.
Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim.
Yufkayı rulo şeklinde saralım.

Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri