Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bohça Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bohça Böreği
Pratik Bohça Böreği Tarifi


Bohça Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Kg Ispanak Yaprakları
100 gr Beyaz Peynir
Yeteri kadar tuz
2 Yemek Kaşığı Susam
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber

Yemek Tarifi


lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.
Üzerine çok az tuz serperek ovun.
Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.
Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Yufkanın birini tezgaha yayın.
Üzerine yumurtalı karışımdan sürün.
Üç katı üst üste harçla sıvayın.
Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin.
Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.

Yağlanmış fırın tepsiye dizin.
Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin.
180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri