Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bohça Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bohça Böreği
Pratik Bohça Böreği Tarifi


Bohça Böreği

Malzemeler


3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Kg Ispanak Yaprakları
100 gr Beyaz Peynir
Yeteri kadar tuz
2 Yemek Kaşığı Susam
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber

Yemek Tarifi


lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.
Üzerine çok az tuz serperek ovun.
Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.
Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Yufkanın birini tezgaha yayın.
Üzerine yumurtalı karışımdan sürün.
Üç katı üst üste harçla sıvayın.
Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin.
Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.

Yağlanmış fırın tepsiye dizin.
Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin.
180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri