Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli ve Tavuklu Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli ve Tavuklu Börek
Pratik Bezelyeli ve Tavuklu Börek Tarifi


Bezelyeli ve Tavuklu Börek

Malzemeler


Hamur İçin:
2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi İçin:
2 Adet Patates
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
İçi İçin:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi

Yemek Tarifi


Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın.
Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
Eritilmiş margarini bir fırça yardımıyle her hamur parçasının üzerine sürün.

Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin.
Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek, üst üste dizin.
5 dakika buzlukta bekletin.
Sonra hamurları merdane yardımıyle tekrar açın.
Aralarına eritilmiş margarin sürün.
Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin.
Buzluktan çıkardıktan sonra 3 mm kalınlığında açın.

Püre için haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyle ezdikten sonra içine margarin, süt, kaşar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin.
Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun.
Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın.
Ters çevirerek, çok az yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Üzerine 4 cm aralıklarla bir bıçak yardımıyle çizik atın.
Yumurta sarısı sürün.
Orta derecede ısıtılmış bir fırında pişirin.
Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri