Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Kiş Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Kiş
Pratik Bezelyeli Kiş Tarifi


Bezelyeli Kiş

Malzemeler


Hamur Malzemesi
20 çorba kaşığı un
150 gr margarin
1 çay bardağı su
Malzemesi
1 kabak
1 demet taze soğan
2 domates
2 çorba kaşığı tavuk eti
1 su bardağı bezelye
Sos Malzemesi
1 su bardağı süt
100 gr krema
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur haline getirin.
Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Sürenin sonunda kenarları dışarı gelecek şekilde fırın tepsisine yayın.

Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin ve ufak ufak doğrayın.
Hamurun üzerine sebzeleri ve tavuk etini yayın.
Bezelyeyi dökün.
Sos malzemelerini iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.

Fırında 200 derecede 45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri