Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Etli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Etli Börek
Pratik Bezelyeli Etli Börek Tarifi


Bezelyeli Etli Börek

Malzemeler


1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım.
Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim.
Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Soğanları ilave edip pembeleştirelim.
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.
Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.

Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım.
Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim.
Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim.
Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri