Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Etli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Etli Börek
Pratik Bezelyeli Etli Börek Tarifi


Bezelyeli Etli Börek

Malzemeler


1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım.
Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim.
Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Soğanları ilave edip pembeleştirelim.
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.
Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.

Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım.
Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim.
Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim.
Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri