Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beşamel Soslu Ispanak Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Beşamel Soslu Ispanak Böreği
Pratik Beşamel Soslu Ispanak Böreği Tarifi


Beşamel Soslu Ispanak Böreği (8 Kişilik)

Malzemeler


2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane yumurta
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı peynir
1 yumurta

Yemek Tarifi


Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun.

Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün.
Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:
2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın.
Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin.
200 derecede 25 dakika pişirin.
Sıcak olarak ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri