Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Banyolu Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Banyolu Börek
Pratik Banyolu Börek Tarifi


Banyolu Börek

Malzemeler


1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın.
Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın.
Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın.
Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.

Margarini eritip, soğutun.
İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin.
Üzerine ikinci yufkayı serin.
Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın.
Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin.
Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.

Geniş bir tencereye soğuk su koyun.
Bütün börekleri içine atın.
Suyun içinde yarım saat bekletin.
Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın.
İki elinizin arasında sıkın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz çörekotu ve susam serpin.
180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri