Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Banyolu Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Banyolu Börek
Pratik Banyolu Börek Tarifi


Banyolu Börek

Malzemeler


1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın.
Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın.
Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın.
Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.

Margarini eritip, soğutun.
İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin.
Üzerine ikinci yufkayı serin.
Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın.
Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin.
Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.

Geniş bir tencereye soğuk su koyun.
Bütün börekleri içine atın.
Suyun içinde yarım saat bekletin.
Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın.
İki elinizin arasında sıkın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz çörekotu ve susam serpin.
180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri