Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Bohça Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Balıklı Bohça
Pratik Balıklı Bohça Tarifi


Balıklı Bohça (5 Kişilik)

Malzemeler


10 Kare Milföy Hamuru
400 gr Hamsi
1 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Yumurta
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Milföy hamurunu buzluktan çıkarın.
Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Küçük parçalar halinde doğrayın.
Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin.
1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın.
Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.

Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin.
5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın.
Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın.
Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri