Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Balık Böreği
Pratik Balık Böreği Tarifi


Balık Böreği (2 Kişilik)

Malzemeler


Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka

Yemek Tarifi


Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın.
Pembeleşene dek kavurun.

Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın.
Mantarları da ince dilimler halinde kesin.
Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.

10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri