Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Böreği Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Balık Böreği
Pratik Balık Böreği Tarifi


Balık Böreği (2 Kişilik)

Malzemeler


Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka

Yemek Tarifi


Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın.
Pembeleşene dek kavurun.

Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın.
Mantarları da ince dilimler halinde kesin.
Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.

10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri