Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Milföy Süprizi Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Armutlu Milföy Süprizi
Pratik Armutlu Milföy Süprizi Tarifi


Armutlu Milföy Süprizi (8 Kişilik)

Malzemeler


8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı

Yemek Tarifi


Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin.
Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın.
Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.

Peyniri bir kaseye alıp çırpın.
Armut dilimlerini peynire ilave edin.
Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın.
Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün.
Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin.
Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.

Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.

Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin.
Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.

Kıymalı Milföy Sürpriz Dilerseniz tatlınızın yanına tuzlu milföyler de hazırlayabilirsiniz.
Bunun için 300 gr kıymayı küp doğranmış 1 soğan ve iki sarmısakla yoğurun.
Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp hamurları doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri