Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Milföy Süprizi Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Armutlu Milföy Süprizi
Pratik Armutlu Milföy Süprizi Tarifi


Armutlu Milföy Süprizi (8 Kişilik)

Malzemeler


8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı

Yemek Tarifi


Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin.
Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın.
Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.

Peyniri bir kaseye alıp çırpın.
Armut dilimlerini peynire ilave edin.
Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın.
Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün.
Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin.
Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.

Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.

Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin.
Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.

Kıymalı Milföy Sürpriz Dilerseniz tatlınızın yanına tuzlu milföyler de hazırlayabilirsiniz.
Bunun için 300 gr kıymayı küp doğranmış 1 soğan ve iki sarmısakla yoğurun.
Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp hamurları doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri