Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Tava Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Tava
Pratik Hamsi Tava Tarifi


Hamsi Tava (6 Kişilik)

Malzemeler


1350 gr Hamsi
1.
5 Yemek Kaşığı Tuz
4.
5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

Yemek Tarifi


Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.

Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.

Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.

Notlar
Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir.
Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır.
Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir.
Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Bol vitaminli ve çocukların çok seveceği bir içecek. Farklı meyvelerle sabah kahvaltıları için hazırlayabilirsiniz.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri