Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Tatlısı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Tatlısı
Pratik Hamsi Tatlısı Tarifi


Hamsi Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
hamsi
250 gr.
un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1/4 limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
1/2 fincan yeşil fıstık
1/2 fincan fındık
Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr.
şeker
Şerbet malzemesi:
1/2 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.

Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız.
Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz.
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.

Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız.
İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız.
Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.

Şurubu hazırlayınız.
Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz.
Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz.
Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz.
Su ve ºeker ilave ederek piºiriniz.
Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz.
Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.

Notlar: 1.
Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.

2.
Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri