Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Tatlısı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Tatlısı
Pratik Hamsi Tatlısı Tarifi


Hamsi Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
hamsi
250 gr.
un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1/4 limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
1/2 fincan yeşil fıstık
1/2 fincan fındık
Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr.
şeker
Şerbet malzemesi:
1/2 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.

Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız.
Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz.
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.

Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız.
İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız.
Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.

Şurubu hazırlayınız.
Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz.
Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz.
Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz.
Su ve ºeker ilave ederek piºiriniz.
Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz.
Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.

Notlar: 1.
Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.

2.
Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri