Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Sarma Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Sarma
Pratik Hamsi Sarma Tarifi


Hamsi Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr.
hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz , Kırmızı biber
Karabiber

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın.
Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın.

Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Çıkarıp sap ve damarlarını kesin.

Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Içine hamsileri ekleyin.

Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin.
Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
180oC?ta 20 dakika kadar fırınlayın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri