Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Mücver Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Mücver
Pratik Hamsi Mücver Tarifi


Hamsi Mücver (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın.
İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün.

Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın.
Rendelenmiş patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın.
Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın.

Tavada sıvı yağı iyice kızdırın.
Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın.
Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın.
Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.

Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.
Sıcak servis yapın.

Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC?a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri