Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Fırın Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Fırın
Pratik Hamsi Fırın Tarifi


Hamsi Fırın (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz.
Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız.
Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.

180oC?a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz.
Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri