Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Ekşilisi Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Ekşilisi
Pratik Hamsi Ekşilisi Tarifi


Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
Hamsi
250 gr.
yeşil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz.
2 domatesi küp şeklinde keserek ilave ediniz.
Maydanozu ince doğrayınız.

Sarmısakları küçük parçalar halinde kesiniz.
Karışıma iave ediniz.
Tuz ve karabiberini de koyunuz.
2-3 dakika çevirip fırından indiriniz.
Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz.
Üzerlerine karışımı döküp onun da üzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz.

Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin üzerine dekoratif bir şekilde diziniz.
Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz.
160-180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız.
Soğuk servis yapınız.

Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri