Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Dolması Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Dolması
Pratik Hamsi Dolması Tarifi


Hamsi Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim.
Bol suyla yıkayalım.

1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım.
Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım.
Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim.
Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim.
Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim.
Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım.
2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim.
Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.

3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim.
Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alalım.
Hamsileri kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri