Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Dolması Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Dolması
Pratik Hamsi Dolması Tarifi


Hamsi Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim.
Bol suyla yıkayalım.

1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım.
Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım.
Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim.
Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim.
Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim.
Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım.
2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim.
Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.

3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim.
Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alalım.
Hamsileri kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri