Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Dolması Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Dolması
Pratik Hamsi Dolması Tarifi


Hamsi Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim.
Bol suyla yıkayalım.

1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım.
Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım.
Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim.
Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim.
Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim.
Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım.
2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim.
Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.

3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim.
Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alalım.
Hamsileri kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri