Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Dıblesi Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Dıblesi
Pratik Hamsi Dıblesi Tarifi


Hamsi Dıblesi (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin.
Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin.
Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.

Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın.
Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın.

Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun.
Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın.
Tencereye karışımın yarısını koyun.
Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin.
Kalan karışımı üzerine ilave edin.
Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çanm fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri