Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Dıblesi Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Dıblesi
Pratik Hamsi Dıblesi Tarifi


Hamsi Dıblesi (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin.
Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin.
Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.

Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın.
Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın.

Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun.
Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın.
Tencereye karışımın yarısını koyun.
Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin.
Kalan karışımı üzerine ilave edin.
Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çanm fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri