Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Çorbası
Pratik Hamsi Çorbası Tarifi


Hamsi Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


100 Gr.
Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz.
5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız.
Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız.
Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.

Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz.
Soğanı da rendeleyiniz.

Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz.
Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz.
Beklettiğiniz suyu ilave ediniz.
Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Notlar: 1.
Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir.

2.
Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri