Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsi Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Hamsi Buğulama
Pratik Hamsi Buğulama Tarifi


Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Malzemeler


500 Gr.
Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yemek Tarifi


Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.

Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın.
Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın.
Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın.
Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin.
Kalan harcı üzerine yayın.
Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin.
Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.

15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir.
Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.

Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri