Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Füme Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Füme Balık Çorbası
Pratik Füme Balık Çorbası Tarifi


Füme Balık Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
2 Taze Soğan
4 Su Bardağı Su
2 Ortaboy Patates
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Pirinç
3-4 Dal Maydanoz, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları ince ince kıyın.
Patatesleri küp doğrayın.
Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın.
Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin.
10-15 dakika pişirin.

Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin.
Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın.
Çorbaya ilave edin.
Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin.
Pirinç yumuşayana dek pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri