Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Füme Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Füme Balık Çorbası
Pratik Füme Balık Çorbası Tarifi


Füme Balık Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
2 Taze Soğan
4 Su Bardağı Su
2 Ortaboy Patates
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Pirinç
3-4 Dal Maydanoz, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları ince ince kıyın.
Patatesleri küp doğrayın.
Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın.
Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin.
10-15 dakika pişirin.

Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin.
Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın.
Çorbaya ilave edin.
Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin.
Pirinç yumuşayana dek pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri