Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Füme Alabalık ve Pancar Salatası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Füme Alabalık ve Pancar Salatası
Pratik Füme Alabalık ve Pancar Salatası Tarifi


Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için

Yemek Tarifi


Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın.
Etini büyük bir kaseye koyun.

Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin.

Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın.

Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin.
Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın.

SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri