Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)
Pratik Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi


Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un

Yemek Tarifi


Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.
İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin.
Orta ateşte 15 dakika pişirin.

İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın.
Un ve suyu ilave edip karıştırın.

Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri