Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)
Pratik Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi


Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un

Yemek Tarifi


Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.
İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin.
Orta ateşte 15 dakika pişirin.

İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın.
Un ve suyu ilave edip karıştırın.

Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri