Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)
Pratik Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi


Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un

Yemek Tarifi


Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.
İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin.
Orta ateşte 15 dakika pişirin.

İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın.
Un ve suyu ilave edip karıştırın.

Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri