Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)
Pratik Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK) Tarifi


Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un

Yemek Tarifi


Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.
İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin.
Orta ateşte 15 dakika pişirin.

İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın.
Un ve suyu ilave edip karıştırın.

Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri