Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Buğulama
Pratik Fener Balığı Buğulama Tarifi


Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı

Yemek Tarifi


Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin.
Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın.
Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.
Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri