Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balığı Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Fener Balığı Buğulama
Pratik Fener Balığı Buğulama Tarifi


Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı

Yemek Tarifi


Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin.
Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın.
Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.
Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri