Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı
Pratik Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Tarifi


Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber

Yemek Tarifi


Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın.
Kalamarları dilimleyin.
Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın.
Haşlanan balıkları iyice süzün.

Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin.
Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin.
Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları limonlu suda haşlayın.
tepsiye alın.
Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın.
haşlanmış lahanalarla sarın.
Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin.

Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin.
Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin.

Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın.

HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın.
Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri