Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı
Pratik Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Tarifi


Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber

Yemek Tarifi


Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın.
Kalamarları dilimleyin.
Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın.
Haşlanan balıkları iyice süzün.

Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin.
Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin.
Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları limonlu suda haşlayın.
tepsiye alın.
Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın.
haşlanmış lahanalarla sarın.
Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin.

Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin.
Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin.

Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın.

HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın.
Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri