Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domatesli Barbunya Balığı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Domatesli Barbunya Balığı
Pratik Domatesli Barbunya Balığı Tarifi


Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Orta boy Barbunya
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Küçük Soğan
2 Orta Boy Dolmalık Biber
4 Orta Boy Domates
1 Defne Yaprağı
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye
1 Küçük Limon
16 Adet Yeşil Zeytin

Yemek Tarifi


Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın.
Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin.
Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın.
İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atın.
Bol akar suyla yıkayın.
Limonu ince dilimleyin.

Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin.
Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin.
Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın.
Dereotunu ilave edip karıştırın.

Barbunyaları, cam kaba yerleştirin.
Üzerlerine biberiyeyi serpin.
Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun.
Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin.
Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri