Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Soslu Balık Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Domates Soslu Balık
Pratik Domates Soslu Balık Tarifi


Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çay Bardağı Pirinç
450 gr Soyulmuş Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Su Bardağı Et Suyu
Karabiber
4 Balık Filetosu
1 Çorba Kaşığı Un
1-2 Tatlı Kaşığı Kapari

Yemek Tarifi


Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın.
Domatesleri dörde bölün.
Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun.
Domates ve kekiği ekleyin.
Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 dakika kadar pışirin.

Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın.
Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın.
Sıcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.

Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz.
Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz.
Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz.
Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri