Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Soslu Balık Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri


Domates Soslu Balık
Pratik Domates Soslu Balık Tarifi
2 Çay Bardağı Pirinç
450 gr Soyulmuş Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Su Bardağı Et Suyu
Karabiber
4 Balık Filetosu
1 Çorba Kaşığı Un
1-2 Tatlı Kaşığı Kapari
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın.
Domatesleri dörde bölün.
Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun.
Domates ve kekiği ekleyin.
Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 dakika kadar pışirin.
Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın.
Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın.
Sıcak olarak bekletin.
Kapariyi domatesli karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.
Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz.
Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz.
Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz.
Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
Pratik Domates Soslu Balık Tarifi
Domates Soslu Balık (4 Kişilik)
Malzemeler
2 Çay Bardağı Pirinç
450 gr Soyulmuş Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Su Bardağı Et Suyu
Karabiber
4 Balık Filetosu
1 Çorba Kaşığı Un
1-2 Tatlı Kaşığı Kapari
Yemek Tarifi
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın.
Domatesleri dörde bölün.
Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun.
Domates ve kekiği ekleyin.
Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 dakika kadar pışirin.
Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın.
Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın.
Sıcak olarak bekletin.
Kapariyi domatesli karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.
Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz.
Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz.
Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz.
Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Tava soslu hindi tarifi
Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi
Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.
Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.
Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri