Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Soslu Balık Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Domates Soslu Balık
Pratik Domates Soslu Balık Tarifi


Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çay Bardağı Pirinç
450 gr Soyulmuş Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Su Bardağı Et Suyu
Karabiber
4 Balık Filetosu
1 Çorba Kaşığı Un
1-2 Tatlı Kaşığı Kapari

Yemek Tarifi


Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın.
Domatesleri dörde bölün.
Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun.
Domates ve kekiği ekleyin.
Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 dakika kadar pışirin.

Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın.
Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın.
Sıcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.

Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz.
Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz.
Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz.
Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri