Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Ürünleri Yahnisi Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Ürünleri Yahnisi
Pratik Deniz Ürünleri Yahnisi Tarifi


Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap
1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş)
2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış)
20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız)
250 gr Karides (kabukları ayıklanmış)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr Tereyağ (2 çorba kaşığı)
1 Çay Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış)
60 gr Ceviz İçi (1/2 su bardağı)
85 gr Acı Krema (1/3 su bardağı)

Yemek Tarifi


Lezzetli bir yemek olan deniz ürünleri yahnisi, pirinç pilavı ve yeşil salatayla servis edilir.

Geniş bir tencereye yarım su bardağı beyaz şarabı, kalamar dilimlerini, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtınız.
Ateşi kısıp karışımı 20 - 30 dakika daha hafifçe kaynatınız; kalamarları bir delikli kepçeyle servis tabağına alıp bir kenara bırakınız.

Kalkan balığı dilimlerini ve kalan yarım su bardağı şarabı, kalamarları pişirdiğiniz tencereye ekleyip 7 - 8 dakika, balık dilimleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Balıkları delikli kepçeyle ayrı bir tabağa alıp bir kenara bırakınız.

Tencerenin içindeki suyu bir kaba süzerek kenara bırakınız.

Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz.
Tavayı ateşten alıp 1 çorba kaşığı unu ekleyerek, pürtüksüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırrnız.
Kaba süzdüğÜnüz balık suyunu ve 1 çay kaşığİ kekiği karıştırarak katınız.
Bu karışımı orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtınız.
Ateşi kısıp karışımı 2 dakika daha hafifçe kaynatınız.

Midye içlerini pişirdiğiniz kalamarları, balık dilimlerini, karidesleri ve ceviz içlerini sosa ekleyip 8 - 10 dakika, karışımın bütün malzemesi iyice pişinceye kadar pişiriniz.
Kremayı katıp karıştırarak sosu 1 dakika, kaynatmadan ısıtınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri