Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Tarağı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Tarağı
Pratik Deniz Tarağı Tarifi


Deniz Tarağı (2 Kişilik)

Malzemeler


100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
Daha sonra unu tencereye ilave edin.
Sararana dek kavurun.
Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin.
Kalan 2 diş sarmısağı ezin.
Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun.
Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün.
Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

AVEA mutfak Şefi Kadir Şahin'den, evde kolayca yapabileceğiniz, farklı bir kebap tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri