Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Tarağı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Tarağı
Pratik Deniz Tarağı Tarifi


Deniz Tarağı (2 Kişilik)

Malzemeler


100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
Daha sonra unu tencereye ilave edin.
Sararana dek kavurun.
Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin.
Kalan 2 diş sarmısağı ezin.
Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun.
Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün.
Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri