Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Tarağı Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Tarağı
Pratik Deniz Tarağı Tarifi


Deniz Tarağı (2 Kişilik)

Malzemeler


100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
Daha sonra unu tencereye ilave edin.
Sararana dek kavurun.
Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin.
Kalan 2 diş sarmısağı ezin.
Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun.
Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün.
Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri