Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni
Pratik Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni Tarifi


Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik)

Malzemeler


18 Adet Cannelloni
1 İstakoz
2 Yengeç
20 cl Kaynatılmış Balık Suyu
2 Havuç
2 Kereviz Dalı
3 Rezene
5 cl.
Pastis
10 cl.
Taze Krema
20 gr.
Tereyağ
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
25 cl.
Beyaz Şarap
1 Demet Fesleğen
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın.
Etlerini kücük parçalara ayırın.
Kereviz ve havuçları kıyın.
istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın.

Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun.
Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın.
Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin.

Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin.
Pastisi ısıtın.
10 cl.
deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın.
İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın.

Karışımı cannellonilerin içine doldurun.
Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun.
Tabaktaki cannelloni?lerin altına yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri