Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni
Pratik Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni Tarifi


Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik)

Malzemeler


18 Adet Cannelloni
1 İstakoz
2 Yengeç
20 cl Kaynatılmış Balık Suyu
2 Havuç
2 Kereviz Dalı
3 Rezene
5 cl.
Pastis
10 cl.
Taze Krema
20 gr.
Tereyağ
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
25 cl.
Beyaz Şarap
1 Demet Fesleğen
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın.
Etlerini kücük parçalara ayırın.
Kereviz ve havuçları kıyın.
istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın.

Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun.
Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın.
Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin.

Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin.
Pastisi ısıtın.
10 cl.
deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın.
İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın.

Karışımı cannellonilerin içine doldurun.
Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun.
Tabaktaki cannelloni?lerin altına yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri