Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri Güveç
Pratik Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi


Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Malzemeler


50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin.
Yeniden yıkayın.

Zeytinyağını bir tavaya alın.
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin.
Renkleri değişene dek soteleyin.
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin.
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin.
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak.
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri