Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri Güveç
Pratik Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi


Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Malzemeler


50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin.
Yeniden yıkayın.

Zeytinyağını bir tavaya alın.
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin.
Renkleri değişene dek soteleyin.
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin.
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin.
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak.
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri