Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri Güveç
Pratik Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi


Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Malzemeler


50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin.
Yeniden yıkayın.

Zeytinyağını bir tavaya alın.
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin.
Renkleri değişene dek soteleyin.
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin.
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin.
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak.
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri