Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsülleri Güveç
Pratik Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi


Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Malzemeler


50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

Yemek Tarifi


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin.
Yeniden yıkayın.

Zeytinyağını bir tavaya alın.
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin.
Renkleri değişene dek soteleyin.
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin.
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin.
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak.
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri