Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cenova Sosu Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Cenova Sosu
Pratik Cenova Sosu Tarifi


Cenova Sosu

Malzemeler


1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.
Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır.
Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.

Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz.
Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz.
Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız.
Kabı ateşten alınız.
Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri