Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Tavası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Tavası
Pratik Barbunya Tavası Tarifi


Barbunya Tavası (5 Kişilik)

Malzemeler


1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
1 su bardağı bira
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın.
Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün.
Önceden ısıtılmış tabaklara alın.

Margarini bir tavada eritin.
Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün.
Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri