Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Tavası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Tavası
Pratik Barbunya Tavası Tarifi


Barbunya Tavası (5 Kişilik)

Malzemeler


1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
1 su bardağı bira
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın.
Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün.
Önceden ısıtılmış tabaklara alın.

Margarini bir tavada eritin.
Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün.
Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri