Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Tavası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Tavası
Pratik Barbunya Tavası Tarifi


Barbunya Tavası (5 Kişilik)

Malzemeler


1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
1 su bardağı bira
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın.
Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün.
Önceden ısıtılmış tabaklara alın.

Margarini bir tavada eritin.
Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün.
Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri