Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Printaniye Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Printaniye
Pratik Barbunya Printaniye Tarifi


Barbunya Printaniye

Malzemeler


1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlıcan
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşık kekik
1 adet defne
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere, soğan, sarımsak, yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.

Kıyılmış maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu da ilave edin.
Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin.
Orta ısılı bir fırında pişirin.
Limon ilavesiyle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri