Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Printaniye Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Printaniye
Pratik Barbunya Printaniye Tarifi


Barbunya Printaniye

Malzemeler


1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlıcan
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşık kekik
1 adet defne
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere, soğan, sarımsak, yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.

Kıyılmış maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu da ilave edin.
Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin.
Orta ısılı bir fırında pişirin.
Limon ilavesiyle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri