Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Printaniye Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Printaniye
Pratik Barbunya Printaniye Tarifi


Barbunya Printaniye

Malzemeler


1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlıcan
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşık kekik
1 adet defne
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere, soğan, sarımsak, yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.

Kıyılmış maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu da ilave edin.
Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin.
Orta ısılı bir fırında pişirin.
Limon ilavesiyle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri