Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Izgara Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi


Barbunya Izgara (1 Kişilik)

Malzemeler


4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin.
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.
Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.

Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin.
Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz.
Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var.
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.
Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri