Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Izgara Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi


Barbunya Izgara (1 Kişilik)

Malzemeler


4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin.
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.
Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.

Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin.
Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz.
Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var.
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.
Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri