Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya Izgara Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi


Barbunya Izgara (1 Kişilik)

Malzemeler


4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin.
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.
Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.

Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin.
Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz.
Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var.
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.
Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri