Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Krep Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıklı Krep
Pratik Balıklı Krep Tarifi


Balıklı Krep (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Karabiber
4 Çorba Kaşığı Süt
150 gr Füme Somon
4 Çorba Kaşığı Süt Kreması
1 Salatalık
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Demet Dereotu
50 gr Havyar
Tuz, Kızartmalık Yağ

Yemek Tarifi


Un, süt ve yumurtayı karıştırın.
Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin.
Kreplerin soğumasını bekleyin.

Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın.
Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin.
Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn.
Kremayı somonların üzerine sürün.
Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın.
45 dakika buzlukta bekletin.

Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin.
Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.

Dereotunu yıkayıp ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın.
Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin.
Tabaklara üçer dilim yerleştirin.
Marinatı üzerinde gezdirin.
Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri