Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıkçı Limonları Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıkçı Limonları
Pratik Balıkçı Limonları Tarifi


Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Adet Marul Yaprağı
6 Adet Limon
250 gr.
Konserve Ton Balığı
3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Yemek Tarifi


Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin.
6 adet limonu ortadan ikiye kesin.
İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın.
Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin.
3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri