Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıkçı Limonları Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıkçı Limonları
Pratik Balıkçı Limonları Tarifi


Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Adet Marul Yaprağı
6 Adet Limon
250 gr.
Konserve Ton Balığı
3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Yemek Tarifi


Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin.
6 adet limonu ortadan ikiye kesin.
İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın.
Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin.
3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri