Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıkçı Limonları Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıkçı Limonları
Pratik Balıkçı Limonları Tarifi


Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Adet Marul Yaprağı
6 Adet Limon
250 gr.
Konserve Ton Balığı
3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Yemek Tarifi


Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin.
6 adet limonu ortadan ikiye kesin.
İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın.
Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin.
3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Çok pratik bir tatlı.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri