Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıkçı Limonları Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balıkçı Limonları
Pratik Balıkçı Limonları Tarifi


Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Adet Marul Yaprağı
6 Adet Limon
250 gr.
Konserve Ton Balığı
3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Yumurta, Tuz
3 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Yemek Tarifi


Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin.
6 adet limonu ortadan ikiye kesin.
İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın.
Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin.
3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri