Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Sosu Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Sosu
Pratik Balık Sosu Tarifi


Balık Sosu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon

Yemek Tarifi


Malzemeler

in hepsini bir kapta toplayın.
Üzerine limonu sıkın.
Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın.
Balık sosunuz artık hazır.

Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.

Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin.
Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin.
Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın.
Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri