Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Sosu Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Sosu
Pratik Balık Sosu Tarifi


Balık Sosu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon

Yemek Tarifi


Malzemeler

in hepsini bir kapta toplayın.
Üzerine limonu sıkın.
Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın.
Balık sosunuz artık hazır.

Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.

Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin.
Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin.
Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın.
Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri