Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Kroket Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Kroket
Pratik Balık Kroket Tarifi


Balık Kroket (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin.
Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri