Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Kroket Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Kroket
Pratik Balık Kroket Tarifi


Balık Kroket (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin.
Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri