Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Kroket Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Kroket
Pratik Balık Kroket Tarifi


Balık Kroket (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin.
Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri