Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Kroket Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Kroket
Pratik Balık Kroket Tarifi


Balık Kroket (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin.
Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri