Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Graten Sebzeli Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Graten Sebzeli
Pratik Balık Graten Sebzeli Tarifi


Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin.
Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.

Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın.
Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.

Havuç ve patatesleri soyun.
Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün.
Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri