Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Graten Sebzeli Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Graten Sebzeli
Pratik Balık Graten Sebzeli Tarifi


Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin.
Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.

Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın.
Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.

Havuç ve patatesleri soyun.
Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün.
Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri