Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Graten Sebzeli Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Graten Sebzeli
Pratik Balık Graten Sebzeli Tarifi


Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin.
Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.

Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın.
Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.

Havuç ve patatesleri soyun.
Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün.
Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri