Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Graten Sebzeli Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Graten Sebzeli
Pratik Balık Graten Sebzeli Tarifi


Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin.
Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.

Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın.
Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.

Havuç ve patatesleri soyun.
Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün.
Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri