Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Graten Sebzeli Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Graten Sebzeli
Pratik Balık Graten Sebzeli Tarifi


Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin.
Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.

Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın.
Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın.
Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.

Havuç ve patatesleri soyun.
Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün.
Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri