Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası Terbiyesi Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası Terbiyesi
Pratik Balık Çorbası Terbiyesi Tarifi


Balık Çorbası Terbiyesi (4 Kişilik)

Malzemeler


2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
tuz

Yemek Tarifi


Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin.
Bu işlemi yaparken unun topaklanmamasına dikkat edin.
Limon suyunu ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın.

Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri